Sunday, September 1, 2019
Summary of the Omnivore’s Dilemma
Humanà Ethologyà Bulletin,à Octoberà 2007] The Omnivoreââ¬â¢s Dilemma: A Natural History of Four Meals Byà Michaelà Pollan Penguinà Press,à Newà York,à NY. 2006,à 450pp. ISBNà 1? 59420? 082? 3à [Hdbk. ,à $26. 95] Reviewed by William F. McKibbin and Todd K. Shackelford Florida Atlantic University, Dept. of Psychology, Davie, FL 33314 USA [E-mail: [emailà protected] edu, [emailà protected] edu] Theà Omnivoreââ¬â¢sà Dilemmaà isà theà latestà bookà byà Michaelà Pollan,à bestà knownà forà hisà previousà best? sellingà work,à Theà Botanyà ofà Desire. Here,à Pollanà hasà craftedà aà well? writtenà andà enjoyableà explorationà ofà humansââ¬â¢Ã relationshipà withà food.Theà bookà isà writtenà forà aà layà audience,à butà isà appreciableà byà all. Pollanà beginsà byà focusingà onà aà seeminglyà simpleà question,à ââ¬Å"Whatà shouldà weà h aveà forà dinner? â⬠à Theà answer,à ità seems,à isà notà soà simpleà forà omnivoresà likeà us. Pollanà guidesà theà readerà byà examiningà theà threeà majorà typesà ofà foodà productionà andà dividesà theà bookà intoà theseà three areas:à Industrialà (focusingà onà theà modernà foodà industryââ¬â¢sà relianceà onà corn),à Pastoralà (focusingà onà organicà foodà production,à bothà ââ¬Å"bigâ⬠à andà ââ¬Å"smallâ⬠à scale),à andà Personalà (focusingà onà personallyà huntingà andà gatheringà oneââ¬â¢sà food).Theà first,à Industrialà sectionà ofà theà bookà demonstratesà thatà nearlyà everythingà weà consumeà inà Westernà society,à particularlyà inà America,à isà inà someà wayà derivedà fromà corn. Theà processedà foodsà thatà seemà aà stapleà ofà modernà livingà ar eà derivedà largelyà (ifà notà wholly)à fromà corn. Evenà foodsà suchà asà eggs,à chicken,à fish,à andà beefà areà essentiallyà derivedà fromà corn:à cows,à chickens,à andà fishà areà coercedà toà consumeà aà foodà thatà toà themà isà highlyà unnatural. Ifà w
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.